Táto webová stránka používa cookies na zlepšenie naších služieb. Pokračovaním prehliadania našej stránky predpokladáme, že s ich používaním súhlasíte.

Omgeving

Het Boerenhof/Sedliacky Dvor is gelegen in het hart van Slowakije. De directe omgeving van de camping is zacht glooiend akker- en grasland, met hier en daar een boeren huisje, wat koeien, geiten en schapen. De camping is goed bereikbaar en zéér rustig en landelijk gelegen, met aan alle kanten een geweldig weids vrij uitzicht op de glooiende heuvels. Klein winkeltje en restaurant op loopafstand van de camping, op 5 minuten rijden bent u in de stad Brezno, voor de grotere supermarkten, terrasjes  e.d. Brezno-Rohozná ligt in een van de mooiste dalen van Slowakije, (op ca. 580 meter hoogte) aan de voet van de bekende Lage Tatra, een bergketen tot ca. 2000 meter hoogte. Vlakbij is ook het Nationale park Muránska Planina.

info omgeving_1

In het winterseizoen ligt er ongeveer 3 maanden sneeuw, meestal vanaf half december; diverse goede mogelijkheden voor langlaufen en skiën zijn dichtbij voorhanden; en zijn 5/6 mooie skigebieden op 15 tot 50 minuten rijden van onze prachtige vakantiewoning, die het hele jaar te huur is. (Chopok-juh, Čertovica, Čierný Balog, Myto pod Dumbierom, Tále en Zbojská) Het bekendste en grootste skigebied, met zwarte pistes en grote free-ride-zones is Chopok-Juh, dat ligt op de berg Chopok in de Lage Tatra, op 2024 meter. Vanaf dit skigebied, gelegen aan de zuidkant van de berg, kun je door middel van nieuwe gondels, ook gebruik maken van het uitgebreide skigebied aan de noordkant, Chopok Sever of Jasna geheten. Meer info over de skigebieden: www.holidayinfo.sk Verblijf is in die periode niet alleen mogelijk in de vakantiewoning. De boerenlogeerkamer vormt met de (camping)keuken en een badkamer een gezellig appartement, voor degenen die niet veel luxe nodig hebben en die een bankstel en tv niet missen...Wifi is er natuurlijk wél! 

's Zomers kun je volop mountainbiken direct vanaf de camping (in totaal meer dan 1000 km aan duidelijk gemarkeerde routes in deze regio; deze zijn in de winter deels geschikt voor natuur-langlauf), zijn er zéér veel prachtige wandelmogelijkheden, we hebben ook diverse mooie wandelingen en een geocachetrail (route met 16 caches) direct vanaf de camping uitgezet. Op 15 km ligt een 18 holes golfbaan midden in de prachtige Slowaakse natuur. De omgeving is ook ideaal voor de liefhebbers van toertochten met motor of auto. Vanwege de centrale ligging is vanuit de camping zeker ook een dagtrip naar de Hoge Tatra mogelijk!

info omgeving_2

Camping het Boerenhof ligt in het hart van Slowakije, en is daardoor ídeaal gelegen voor vele, vele uitjes en dagtrips. (voor uitgebreide informatie over uitjes zie kopje "Activiteiten - Dagje uit") Bijvoorbeeld: paardrijden, mooie (Unesco)stadjes, kanovaren/raften, grotten, kastelen, oude dorpjes, folklorefestivals met oude ambachten en traditionele dans en zang, parasailen, kuuroorden, smalspoor-stoomtrein, openluchtmusea, wellness, waterpretparken, houten kerkjes, ......... natuurlijk kun je voor mooie wandelroutes naar de Lage én Hoge Tatra, de bekende trekpleisters van Slowakije. Op 15 km ligt het prachtige Nationale Park Muranská Planina, en ook Slovenský Raj, het Slowaaks Paradijs, een uitgestrekt en zeer bekend wandelgebied met vele actieve wandelroutes is vanuit de camping prima voor een dagtocht bereikbaar. (hieronder de ligging van de camping in het prachtig weidse dal, bij de pijl)

info algemeen_3_met_pijl

Het prachtige en bekende natuurgebied Slovenský Raj, ofwel het Slowaaks Paradijs, ligt op ca. 70 km. van de camping. Dit is een Nationaal Park met vele prachtige wandelroutes langs en tussen hoge rotsen door, over trappen, roosters en ladders. Elke route heeft een eigen naam! De bekendste is de Suchá Belá, een route vanuit Hrabusice waarbij je de loop van een (in de zomer) kleine rivier stroomopwaarts volgt. Dóór de rivier, wel te verstaan! Overal liggen stenen of rotsen waar je op stapt. Op diverse plaatsen heeft men ladders of boomstammen gelegd, zodat je tussen de rotsen door kunt, of boven het water loopt. Echte lekker aktieve wandelingen dus, met klimmen en klauteren. 

info omgeving_4_slov_raj
De natuur is er overweldigend…..
 
Wij hebben in de loop der jaren gezien dat de toeristische bezienswaardigheden/mogelijkheden zich ieder jaar meer en meer ontwikkelen. En ieder jaar vinden wijzelf ook steeds weer nieuwe, leuke uitjes! Slowakije timmert op dit gebied flink aan de weg, daarbij geholpen door de Europese subsidies t.b.v. de groei van de economie en het toerisme.

Maar het is ook heerlijk om in Slowakije te komen genieten van het eenvoudige boeren landleven, zoals het ook ooit in Nederland is geweest. Het leven hoeft niet zo ingewikkeld te zijn! Wij stellen ons dan ook graag beschikbaar als intermediair om ook onze gasten stukjes van de Slowaakse gebruiken en het échte Slowaakse leven te laten zien en meebeleven. We kunnen je bijvoorbeeld meenemen op uitjes naar Slowaakse tradities, zoals een authentieke salas/schapenboerderij midden in de heuvels achter de camping. 

info algemeen_5_schapenDaar kun je het ruige leven en werken van de schaapsherders meebeleven, en zien waar de herders met hun schapen 7 maanden per jaar in the middle of nowhere wonen. Verder is er in Slowakije nog veel handwerk/ambachtswerk en folkore/tradities te zien, onder andere op de diverse markten en folklorefestivals, die meestal plaatsvinden in de maanden juni en juli.

Je kan ook op de camping meehelpen met de dagelijkse werkzaamheden van het Slowaakse boerenleven. Want we hebben zelf ook schapen en ander kleinvee. Zo kun je meehelpen met het op Slowaakse wijze (met de hele familie dus!) handmatig keren van het hooi, het binnenhalen van het hooi (het hooi wordt op een grote berg voor de schuur gestort, en gaat via een ouderwetse grote hooiblazer naar de grote schuurzolder), augurken, jams en ander lekkers inmaken volgens plaatselijke recepten, of in de heuvels achter de camping op zoek naar kruiden of eetbare paddenstoelen.... eenvoudige, maar unieke en heerlijk ontspannende belevenissen! 

Kom het met ons meebeleven!    :)