This website uses cookies to make sure that you experience this website the best possible way. By continuing to browse this website, we expect that you agree to that.

Faciliteiten

Badkamers:

fac badkamer

De camping beschikt in het hoofdgebouw over een dames- en herenbadkamer, elk voorzien van 2 douches, 2 wastafels en toiletten. Deze zijn voorzien van handzeep, toiletpapier en wc-spray, en worden prima schoongehouden. fac badhuis

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ruime, nieuwe badhuis (zie foto, gebouwd in fases gedurende 3 seizoenen .. 1e keer feestelijk in gebruik genomen in juli 2014, zie onze blog) is voorzien van ruime toiletten/pissoirs, 4 zeer ruime douches, en 2x3 wasgelegenheid. Ook hier overal voorzien van handzeep en toiletpapier. 

fac badhuis1

fac badhuis2

 

 

 

 

 

 

 

De douches hebben vanaf seizoen 2016 afsluitbare deuren, en je kan er makkelijk tegelijkertijd met je kinderen gebruik van maken. In totaal dus meer dan voldoende faciliteiten op de camping om te zorgen voor een comfortabel verblijf voor iedereen.

fac afwasplekfac afwasruimte1

 

 

 

 

 

 

  Afwasruimte:

De kleine knusse afwasruimte in het hoofdgebouw heeft prachtig uitzicht over de camping en is voorzien van 2 spoelbakken met warm en koud water. Buiten onder de overkapping van het badhuis is er ook een dubbele afwasgelegenheid; deze is zo geplaatst dat je ook daar kan genieten van het uitzicht, én gezellig kan kletsen met de andere afwassers tegenover je .... Er staat een wasmachine ter beschikking en In noodgevallen kan je gebruik maken van onze prive droger in huis.

Keuken:

De knusse campingkeuken in het hoofdgebouw funcioneert als multifunktionele ruimte, er kan gekookt worden op 'n 4-pits gasfornuis en/of op het ouderwetse houtgestookte fornuis met (pizza?)oven. Dit kan tevens gestookt worden op kille avonden in voor- en najaar, en je kan er dan heerlijk warm zitten in de avonduren. fac keukenfac kookgelegenheid1

fac keukenkast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de keuken bevindt zich zitgelegenheid, een koelkast en een boeren keukenkast, waarin zich "het winkeltje" bevindt; Er zijn huisgemaakte boerderijproducten te koop zoals veel soorten jam, augurken, honing van de buurman, appelmoes, scharreleieren, diverse huisgemaakte heerlijke likeuren en ook wandelkaarten. In de keuken vind je verder veel informatie over uitjes en bezienswaardigheden in de omgeving, en in de rest van het land. 

fac broodserviceBroodservice:

Een groot deel van het seizoen ( in elk geval van 1 juni tot 15 augustus) is er de verse broodjes-service, en kun je iedere dag verse broodjes of brood bestellen, die de bakker dan de volgende ochtend (om 6 uur!) komt brengen. 

"Stodola"; multifunctionele ruimte. Voor ontmoeten, genieten op het terras, koken, lezen en informatie:

Ons nieuwste project is de grote houten schuur. Bedoelt als extra kampeercomfort, en ideaal voor ontmoetingen en het uitwisselen van ervaringen. Je kan er de gezelligheid opzoeken, en een praatje maken met andere gasten. Er is een zelfbedienings-bar waar je zelf een koud Slowaaks biertje kunt nemen, een lekker Slowaaks wijntje, koffie, of een huisgemaakte likeur, of kruidenthee. Lekker relaxen op het ruime terras met heerlijk uitzicht!

fac terras 1fac schuur

Ook zijn er ijsjes te krijgen, en kun je hier je koelelementen in de vriezer leggen. De ruime keuken (in gebruik vanaf juni 2019) met 2 fornuizen en oven biedt comfortabel koken. Hier worden ook regelmatig produkten zoals jams en likeuren klaargemaakt, je kan er meehelpen, of eens komen kijken. Bij de grote kaart van de omgeving staat veel informatie en een speciale dagtrip-bak op je te wachten. Hierin staan leuke kant-en-klare dagtrips en de mooie wandelingen/mountainbike-routes. Het werkt eenvoudig .... samen een uitje uitkiezen, geplastificeerd blad uitnemen, en je dagje uit is geregeld! Verder ter beschikking een internationale ruil-bibliotheek en gezelschapsspelletjes. 

WI-FI/ internet: Op de gehele camping, op het terras en in de vakantiewoning is er gratis WI-FI ter beschikking.

fac vijver

Zwemvijver:

Voor de nodige verkoeling zorgt onze biologische zwemvijver gevuld met water uit eigen bron; deze wordt op natuurlijke wijze schoongehouden, (zonder chloor o.i.d.) en heeft een zwemoppervlak van 5 x 11 meter. Diepte is 1,70 tot 1,90, en het gebruik is voor eigen risico! Natuurlijk is de vijver volledig omheind en alleen grotere kinderen kunnen het toegangshekje openen/sluiten. Voor gasten met kleinere kinderen is er een peuterbadje te leen, om bij de eigen tent of caravan te plaatsen.

fac kampvuurplaats

 

Vuurplaats:

De vuurplaats is voor gezamenlijk gebruik, en voorzien van zitgelegenheid rondom. Op het terras hangen lekker zachte kussentjes die je kunt pakken om bij het vuur op te zitten.

Het kampvuur blijkt 's avonds (net als de stodola) een ideale plek te zijn waar vele gasten ongedwongen samenkomen, als ze graag willen kletsen met andere gasten, sterke verhalen willen vertellen... of willen horen....! Ook worden hier vele tips uitgewisseld over de gemaakte uitjes van die dag. En natuurlijk kom je hier diverse nationaliteiten tegen, dus oefen je buitenlandse talen maar alvast! (Tevens te leen een gitaar voor bij het kampvuur.....) fac hangstoelen

Gezamenlijk: 

Verder bevinden zich op de camping op diverse plaatsen zitgelegenheden in de vorm van relax-stoelen, hangstoelen, hangmatten, tafels en banken. Ook een overdekte zitgelegenheid onder de overkapping van het badhuis. Deze zijn voor ieders gebruik.

fac gulasketelOp het vuur koken: Tegen een kleine vergoeding is een grote platte braadpan of een kleine of grotere ketel met driepoot te leen om zelf vlees te braden, gulaš, pannenkoeken of langoš op het kampvuur te koken. Ook zijn er metalen prikstokken om je worstjes op te braden bij ons te koop. 

Verder staat een BBQ (op kolen) ter beschikking.  

Er zijn op de camping 2 flinke infomatieborden, waar je alle algemene informatie wordt aangereikt. Bustijden, winkelopeningstijden van het winkeltje in het dorp, tips voor leuke uitjes, lekkere restaurantjes, handige pizza-delivery, een kaart van de omgeving, enkele handige adviezen en natúúrlijk .... HET WEER!  Dit wordt elke dag bijgewerkt en kijkt 2 dagen vooruit. Hiervoor gebruiken we de meest betrouwbare weersite specifiek voor dit gebied: www.shmu.sk

Op een van deze infoborden hangt ook een elektronische bel. Deze kun je tijdens de aangegeven tijden en ook in noodgevallen (ook `s nachts!) gebruiken als je ons nodig hebt.

Speeltoestellen:

Voor de kinderen zijn er diverse schommeltoestellen en een trampoline. In 2016 is er een professionele kabelbaan bijgeplaatst, ter ere van het 10 jarig bestaan van de camping. Deze is geschikt voor kinderen én volwassenen  :)   Er is een volleybalveld, voetbalgoaltjes en een tafeltennistafel. Gebruik van de speeltoestellen is voor eigen risico.

fac speeltoestellenfac speeltoestel_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze Dieren:

Op een boerderijcamping horen natuurlijk ook dieren. Er wonen er heel wat op de camping! fac dierenNiets is heerlijker dan omgeven zijn door aardige 2 of 4 voeters ...en vooral de jonge dieren zorgen voor veel vreugde bij jong en oud.

Een schapenkudde met lammetjes, kippen, kuikentjes, katten en honden.  Ze zijn allemaal de beste vriendjes van elkaar ..... De kinderen mogen ze aaien en kunnen zo ook leren op de juiste manier met hen om te gaan. Je kan elke dag om 8.30 helpen de dieren te voeren.

fac dieren_1

 

 

fac dieren_2

 

 

 

 

 

 

 

 

Knuffelbox:

Speciaal voor de jonge konijntjes hebben wij een konijnen-knuffel-box gemaakt. Ze vinden het heerlijk om rond te rennen in het gras, en de kruiden (ook wel onkruid genoemd) die tussen het gras groeien hebben ze als eerste op! De knuffelbox is 2 bij 2 meter, en zeer in trek bij kinderen én volwassenen! Ieder die dat leuk vindt kan bij de konijnen gaan zitten om hen te aaien terwijl ze ons gras maaien :) 

fac knuffelboxfac knuffelbox 2

  

 

 

 

Dieren voeren:

In de schoolvakanties kan je iedere dag om 8.30 uur meehelpen de dieren te voeren en verzorgen. Dit blijkt een hoogtepunt van de dag voor veel kinderen. Regelmatig wordt er ook iets kleins geboren .... Samen voeren we de kippen, kuikens, konijnen en schapen, en soms kan je helpen een lammetje de fles te geven of de kudde naar een nieuwe weide te brengen. Zo leer je ook wat welk dier mag eten. 

fac dieren voeren 1fac dieren voeren 2

 

 

 

 

 

 

 

 fac dieren voeren 3

Electriciteit:

fac stekker type E

Er zijn voldoende stroomaansluitingen van 10A. Je hebt hiervoor op onze camping een stekker type E nodig. De stopcontacten zijn in Slowakije zoals op bijgaande foto, er steekt een metalen pin uit, dus in je stekker moet een gat zitten. De meeste moderne stekkers in Nederland hebben dat (Europees geregeld). Heb je een stroomkabel met de grote blauwe campingstekker? Dan is een tussenstuk naar de E-stekker dus nodig!

Wasmachine/droger:

Aan de achterkant van het badhuis bevindt zich de wasmachine. En er is een waslijn-voor-de-hele-familie gemaakt tussen de 2 terrassen. Bij slecht weer kun je de was ophangen aan de achterkant van het gebouw onder het afdak, ook daar hangen enkele waslijnen. Ook is het mogelijk om was te laten drogen in de droger. Gezien eenieder voor het douchen en afwassen graag warm water heeft, adviseren wij in het algemeen belang om kleding zo veel mogelijk te wassen in de wasmachine, en niet op de hand. Een machine wast veel effectiever, met minder water, en gebruikt hiervoor alleen koud kraanwater. Daardoor blijft er meer warm water over voor douchen en afwas, wat voor iedereen fijn is. Om het wasmachinegebruik te steunen is de vergoeding voor een was zo laag mogelijk gezet, en de prijs is inclusief waspoeder en wasverzachter. Kleine handwasjes (2-4 stuks) kunnen gewassen worden in de afwasbakken voor de vaat, wij hebben hier verder geen speciale faciliteit voor.  

Milieu:

fac milieu tekstWij houden zo veel mogelijk rekening met het milieu en eventuele aanpassingen/vernieuwingen op de camping doen we dan ook zo veel mogelijk duurzaam. In de sanitaire ruimtes zijn de wasbakken en toiletten afgesteld op minder waterverbruik, alle douchekoppen zijn waterbesparend (met wel nog een lekkere straal!), de verlichting is voorzien van besparende peertjes en licht- en bewegingsmelders. Het stortpunt voor chemische toiletten is apart buiten het gebouw en voorzien van een putwater-aansluiting voor het schoonspoelen. Natuurlijk is separatie van het afval, óók in de vakantie aan de orde. Daarvoor staan er containers en big-bags onder een afdak bij de schuur.

Vuilnis:

fac vuilnis tekstGezien ook wij van de natuur houden, willen wij samen met de gasten graag zo veel mogelijk het afval scheiden. De mogelijkheden daarvoor zijn in Rohozná als volgt: het apart houden van alle glaswerk, blik, tetrapak en plastic. Verder kan karton apart, alle eetbare groen kan voor recycling, maar vooral voor genoegen naar onze dieren, en alle andere groenafval (= bijna niets meer!) kan op de composthoop achter de kruidentuin bij de parkeerplaats. Lege batterijen o.i.d. kunt u bij ons persoonlijk afgeven. Onder het afdak tussen de twee schuren staan de containers, met een duidelijke beschrijving voor het scheiden van het afval. Neem hier svp even de tijd voor, bedankt! Lege groentepotten en (jam)potjes kunt u mét deksel op de daarvoor aangegeven plekken bij de afwasgelegenheid kwijt, deze worden hergebruikt.