We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Routetips

De camping ligt ca. 7 km buiten de stad Brezno, in de wijk Rohozná, en is goed te bereiken. We adviseren je om onderstaande korte routebeschrijving naar de camping uit te printen en mee te nemen onderweg. Velen rijden alléén op de tomtom, en als die het onverhoopt niet doet dan heb je in elk geval een richtlijn bij de hand, én tevens ons telefoonnummer. Een landkaart in de auto is ook écht geen overbodige luxe, dan weet je waar je zit! Hieronder staat de gedetailleerde routebeschrijving én kun je zien hoeveel km het precies van jou woonplaats naar de camping is. Zonder aanhanger is het in 13-14,5 uur te rijden, snelheid 120-130 km/uur. Vanaf Groningen, Arnhem en Eindhoven is het ca. 1380 km. Vanuit het zuiden van het land is het ideaal om over Oostenrijk te rijden, vanuit het noorden van het land is het makkelijk om via Dresden en dan of Polen of Tsjechië te rijden. Als je met caravan in 2 dagen wilt reizen adviseren we qua reistijd om de eerste dag tot Linz of Brno te rijden. Je hebt dan méér dan de helft van de reis erop zitten, de 2e dag voelt dan niet meer zo als een reisdag omdat het "nog maar enkele uurtjes is" (Linz-Brezno 5 uur) en is dan  goed te doen. Natuurlijk kun je ook via Tsjechië rijden, en daar alvast enkele dagen verblijven. Je kan dan vanuit de omgeving van Brno binnendoor richting Slowakije rijden, (via Trencin) dit is binnendoor met auto 4,25 uur, voor auto mét caravan of camper ongeveer 5,5 uur. "Binnendoor" betekent het grootse deel van de reis zonder autobaan, een mooie route als je de tijd en de rust ervoor hebt. Autoweg heb je dan alleen van Ziar nad Hronom tot Banska Bystrica (vignet nodig!) Je kan ook vanuit Brno de autobaan naar Bratislava nemen. Deze rit is 75 km. langer, maar het gaat (met name met caravan) wat sneller en je kan veel relaxter rijden, je bent er in zo'n 4 uur. En ook dan maak je een prachtige tocht!

Je kunt je voorstellen dat als je tot Passau of Praag zou rijden, dat het dan op de tweede reisdag toch nog een flink stuk is, en dat zou je kunnen tegenvallen. Vandaar ons advies: Eerste dag tot Linz of Brno .... 

 

Beknopte Routebeschrijving om uit te printen:

Camping Sedliacky Dvor, Hliník 7 Brezno-Rohozná. Telefoon: +421-911078303.

GPS: N48°47'45'' E19°43'43''   GPS N48.79535 E19.72869

Vanuit Bratislava: Trnava, Nitra, Ziar nad Hronom, Zvolen, Banska Bystrica, Brezno. In Brezno bij het verkeerslicht in het centrum (plein met klokketoren) rechtdoor, richting Tisovec. Vanuit Tsjechië: neem de autobaan naar Bratislava, of rijdt binnendoor: Brno, E50 grensovergang stary Hrozenkov, Trencin, Banovce, Handlova, Ziad nad Hronom, Zvolen, Banska Bystrica, Brezno. In Brezno bij het verkeerslicht in het centrum (plein met klokketoren) rechtdoor richting Tisovec. Vanuit Polen: Dresden Breslau, Katowice, Zilina, Martin, Ruzomberok, Liptovsky Mikulas, Brezno. In Brezno bij het verkeerslicht in het centrum (plein met klokketoren) linksaf richting Tisovec..............

(daarna voor alle routes)...........Ga over het spoor, maak de bocht naar rechts en houd dan links de hoofdweg aan (verkeersbord Tisovec, voorheen de 530, nu de 72 genaamd). Je rijdt dan de stad uit, en enkele km's door het prachtige dal. Je bent nu vlakbij de camping! Als je na ongeveer 5 km weer over het spoor gaat, rijd je Rohozná binnen. Aan het eind van dit dorp staat de camping met borden aangegeven, ga ná het bordje CAMPING de 1e weg links. Na 700m kom je bij het pleintje voor de Camping. Graag hier even parkeren ... Zet de motor uit, en begin met relaxen........ De bel voor de receptie hangt op het informatiebord voor het huis, of meld je even in de grote schuur achter het huis.

Via onderstaande link krijg je een indruk hoe lang de reis voor jou is. 

Link naar Google Maps 

camping info 7a