Dagje Uit

Bezienswaardigheden, wandelingen, activiteiten, traditionele feesten en (folklore)festivals.

Wandelen.

In onze omgeving zijn er vele, vele mogelijkheden voor prachtige wandelingen. Direct vanuit de camping zijn er diverse mooie wandelingen te maken, van een half uurtje tot een hele dag, met mooie uitzichten en bjvoorbeeld een lekkere lunch in het volgende dorp. We hebben ook diverse van deze routes digitaal uitgezet, een GPS-wandelnavigatie is eventueel tegen een kleine vergoeding te leen. Het nationale park Muranská Planina en de Lage Tatra zijn vlakbij, er zijn prachtige wandelingen te maken over de kam van de Chopok naar de Dumbier bijvoorbeeld, met geweldig uitzicht op heldere dagen. Ook de Hoge Tatra is voor een dagtrip goed te doen. En we hebben ons eigen mini-Slowaaks-paradijs in de vorm van een prachtige wandeling door de duivelskoof in het verderop gelegen plaatsje Zbojská.

dagje uit_1_2006_041

Vindt je het ook vaak wat stil op de diverse campings in voor- of najaar? Meldt je dan aan voor de gezellige Wandel-Actief-Week, voor een knusse minigroep van maximaal 7 equipes, prachtige wandelingen en meer contactmogelijkheden op de camping!

Mountainbiken.

Direct langs de camping loopt één van de vele duidelijk gemarkeerde, prachtige mountainbike-routes. Een kaart van de omgeving met in totaal 350 Km (!)  aan routes staat ter beschikking, deze is gemaakt door de plaatselijke cyklo-club. Deze routes zijn onderling combineerbaar en je kunt ze natuurlijk ook gebruiken om te wandelen, of in de winter als natuurlijke loipe! Er is ook een zeer goede website, mountainbiking.sk, waarop je je eigen route kan plannen, en dit daarna als GPX op je telefoon kan downloaden.  

Dorpsfeesten, ossekarwedstrijden en traditionele festivals.

Een foto impressie van de plaatselijk feesten, festivals en andere evenementen, waarvan we je zeker tijdig op de hoogte stellen tijdens je verblijf! De grote folkorefestivals zijn meestal eind juni tot half juli.

 uit 1 uit 2 uit 3 uit 4

 uit 5uit 6uit 7uit 8

  uit 9uit 10 

uit 11uit 12Andere evenementen in de zomer: wedstrijden maaien-met-de-zeis,(wie het mooist en snelst zijn m2 schoon heeft, een écht dorpsevenement) trekker-trek, ossekarwedstrijden, dorpsfeesten, oude ambachten markt, rodeo, boeren paard-en-wagen wedstrijden (bijv. parcours afleggen met 2 boomstammen van 12 meter). We houden dit alles in de gaten voor je, zodat je niets van dit moois mist! Je kan het iedere dag zien op het informatiebord, waar ook elke dag het weer vermeld is.

 

Natuurbeleving.

Vele prachtige vlindersoorten in de omgeving, (doordat de weiden natuurlijk begraasd worden door schapen en er veelal natuurlijk wordt bemest) diverse beschermde/zeldzame vogelsoorten, zoals bijvoorbeeld de hop, die hier vlakbij de camping een nest heeft, en regelmatig op zeer korte afstand óp de camping te zien is.

dagje uit_2_4578

 

Akkerparelmoervlinder

                                                                           Staartblauwtje

dagje uit_3_4467

 

 

 

 

 

 

 

(foto's Wim Melis)

Wat is er verder nog mogelijk in de omgeving van de camping?

 • NIEUW! diverse digitale wandeltochten vanaf de camping voor op je telefoon of een GPS-apparaat.  GPS-navigator tegen kleine vergoeding te leen.
 • Speciale uitgebreide -DAGTRIPKLAPPER- met kant-en-klare uitjes en wandelingen, geheel voor je uitgewerkt! Je kiest er iets uit, neemt het uitgrekozen informatieblad mee (waarop álles staat wat je moet weten) en je dagje uit is (voor je) gepland!! Lekker makkelijk....
 • Brezno met terrasjes, supermarkten en kleine winkeltjes, op 10 min. rijden. Dorpswinkeltje en goed restaurant op loopafstand, 2 fietsen te leen. Bushalte op 700 meter. Trein op 1,5 km.
 • Uitje met de stadsbus naar de Slowaakse kroeg in het volgende dorp, inclusief lekkere kaas/worstplank.
 • Dagje naar een privé-kuuroord, of een van de 2 (!) prachtige nieuwe wellnessfaciliteiten Bystra of Partizan in de omgeving. (5km/15km)
 • Prachtige wandeling door de duivelskloof van Rover Jakub Surovec in Zbojská, op 12 km
 • 18 Holes golfbaan midden in de natuur op 15 km
 • Wandeling naar het volgende dorp met onderweg een kruisweg en kapel
 • Boomtopklimmen, minigolf. (15 km) 2 Waterpretparken (60/65 km)
 • Massage-service door Matuš, wekelijks op de camping
 • Pedicure/voetreflexmassage/mondhygieniste, schoonheidsspecialiste. (7 km)
 • Met een historische stoomtrein, door het Slowaakse landleven rijdend naar een minitreinmuseum en naar een openlucht museum Skanzen met een leerwegwandeling door het bos. (12 km)
 • Nationaal park Muranska Planina met mooie wandelingen, en leerweg in de natuur op kaart (5 km)
 • Het prachtige wandelgebied Polana en de bekende Berg Hrb, die het middelpunt is van Slowakije
 • Diverse wandelingen in de prachtige Lage Tatra (20 km)
 • Bezoek aan diverse grotten, kastelen, stadjes. Banská Bystrica met zijn mooie stadsplein en vele terrasjes. Te combineren met een bezoek aan de mooie houten kerk in Hronsek of Spania Dolina.
 • Dagje kanovaren of raften op de Hron.
 • Slovensky raj, het bekende Slowaaks paradijs. Geweldig mooie actieve wandelingen, vele routes mogelijk. (70 km) Mooi te combineren met de beroemde IJsgrot Dobsina ladova jaskyna

Ook staan wij altijd open voor initiatieven van onze gasten. Heb je een mooie dagtocht gemaakt, geef het aan ons door, dan kunnen de andere gasten daar ook van profiteren. Met behulp van onze gasten groeit elk jaar de "wat-kun-je-hier-doen" lijst!!  

Wandel-Actiefweek.

Begin mei en begin september organiseren wij een bijzonder gezellige wandel-actiefweek. De mooiste wandelingen in de omgeving, gecombineerd met een stukje Slowaaks leven. Een 2-daagse wandeling met overnachting in een berghut in de Lage Tatra, gulaš, kampvuur en een uitje naar de schapenboerderij. Voor het volledige programma klik hier: Wandel-Actief-Week Je kunt je voor deze wandel-actiefweek individueel aanmelden, er is plaats voor een kleine, gezellige groep van maximaal 7 equipes; ideaal om leuke contacten op de camping op te doen in de meestal rustige laagseizoens-maanden! Geheel individueel kun je deze week ook doen op zelfgekozen data in mei, juni, en september. Wij regelen dan alles voor je.

Rondreis door Slowakije? Kijk dan eens op ons samenwerkingsverband met twee andere prachtig gelegen campings, ook met Nederlandse leiding. Op elke camping krijg je een speciaal boekje met de mooiste uitjes en wandelingen, zodat je alles te zien krijgt wat je niet zou moeten missen.... En voor hulp of noodgevallen kun je een van de campings natuurlijk altijd bellen. Erg fijn als je bijvoorbeeld voor het eerst in Slowakije op vakantie bent. Natuurlijk geldt deze hulp in nood ook als je je hele vakantie op het Boerenhof komt doorbrengen!  www.rondjeslowakije.nl

Nog een samenwerking: Camping for you

Reis je door Slowakije? Vraag ons dan naar de ansichtkaart van camping4you Dit is een samenwerking van 4 Slowaakse kwaliteitscampings die service hoog in het vaandel hebben staan, met engels of duitstalig personeel bij de receptie. Bij inlevering van de ansichtkaart krijg je bij de volgende camping 10-15% korting op je verblijf! (en daar krijg je dan wéér een kaart voor de volgende camping.....)