We gebruiken cookies om er zeker van te zijn dat je onze website zo goed mogelijk beleeft. Als je deze website blijft gebruiken gaan we ervan uit dat je dat goed vindt.

Dagje Thuis

Boerenland activiteiten en belevenissen, op en rond de camping.

thuis 2

Naast de prachtige wandel- en mountainbike-routes die direct vanaf de camping beginnen, zijn er op de boerderij vele seizoensgebonden boerenbezigheden; activiteiten en werkzaamheden waaraan je meestal gratis kunt meedoen als je dat leuk vindt. We verwerken niet alleen de oogst uit eigen tuin, maar we leven ook met en van de natuur en de weilanden om ons heen. Zo is veelal nog het leven op het Slowaakse platteland, en je kan dat op deze manier met ons meebeleven. We hebben voor de verwerking van de oogst traditionele familierecepten ter beschikking.

April, mei, juni

thuis 5

 

Vlierbloesem likeur/siroop/beignets maken en proeven, lammetjes verzorgen, hout hakken/verwerken met de kettingzaag, timmerwerk, paardebloemhoning maken, yoghurt, kwark en jams maken, veelal op basis van oude familierecepten.

 


thuis 3

 

Wol verwerken/verven, Slowaakse traditionele gerechten (op het kampvuur) bereiden, hout hakken, likeur-proeverij en likeur maken. Kwarkgebak en échte limburgse vlaai bakken.

 

thuis 8

 

In overleg, en rekening houdend met de natuur/seizoens-mogelijkheden kunnen diverse van de bovenstaande activiteiten ook op een door jou aangevraagde datum plaatsvinden. Vraag ernaar!

thuis 9

 

Vanaf begin mei tot eind september kun je met ons meegaan op een middaguitje naar een originele SALAŠ, een Slowaakse schapenboerderij midden in de wildernis, in de heuvels achter de camping. Een uniek en héél traditioneel stukje Slowakije! Volledige uitleg in je eigen taal, álles zien en meebeleven, en natuurlijk de kazen en de melk proeven. Kun je niet wachten, kijk dan eens bij film, dan krijg je al een goede indruk van wat je bij de herders te wachten staat!

Juli en augustus

Als het weer meezit, kunnen we in de weilanden en bossen achter de camping eetbare paddenstoelen zoeken: parasolzwammen, eekhoorntjesbrood en cantharellen. Zoeken, plukken en daarna schoonmaken, paneren en proeven!

thuis 4

Juli is dé hooimaand in Slowakije. Dat doen we meestal geheel op z'n Slowaaks. Dus lekker meehelpen het hooi handmatig te harken, omkeren en als het dan helemaal droog is op zijn Slowaaks "met de hele familie" handmatig binnenhalen. Via een ouderwetse grote trechter/blazer gaat het dan naar de enorme hooizolder. Namens de schapen, lammeren en konijnen alvast bedankt voor je hulp, ze zullen weer smullen deze winter!

 

 

Activiteiten in augustus en september.

Parasolzwammen zoeken/paneren/proeven, hooi binnenhalen, fruit wecken, en Slowaakse traditionele gerechten bereiden; weidechampignons en bospaddenstoelen (cantharellen/eekhoorntjesbrood etc.) zoeken / verwerken / inmaken / drogen / proeven, augurken en appelmoes (in)maken, appelstroop, likeuren gelei en jams maken, wol verven. Is er iets bij dat je speciaal aantrekt, of dat je altijd nog eens zou willen doen of leren?  Vraag ernaar als je bij ons verblijft, we maken daar graag tijd voor.

thuis 7thuis 6

 

 

 

 

 

 

Wat is er verder nog mogelijk op en rond de camping?

 • NIEUW! Diverse gemarkeerde wandeltochten op kaart, eigen telefoon of met GPS, direct vanaf de camping. Wandel-GPS te leen.
 • Een speciale, uitgebreide dagtrip-klapper ligt voor je klaar met vele mooie uitjes en wandelingen, geheel voor je uitgewerkt! Jij kiest er iets uit, neemt de folder mee (waarop alles staat wat je moet weten) en je dagje uit is (voor je) gepland!! Lekker makkelijk....
 • NIEUW! Massage direct op de camping. HEERLIJK! Je bent in goede handen bij Matuš!
 • NIEUW! Tegen kleine vergoeding kun je gebruik maken van een gourmetstel (2 stuks voor 6 personen beschikbaar), platte pan of kleine gulašketel voor op het kampvuur, een wafelijzer of donutapparaat. Inclusief recept! Lekker én gezellig, ideaal voor een druilerig dagje, en je mág uitdelen op de camping!
 • Goed gemarkeerde mountainbikeroutes, met een totale lengte van 850 km in deze regio! Deze routes kun je natuurlijk ook wandelen!! Vraag naar de routekaart of download de GPX.
 • In het hoogseizoen brengt de bakker elke dag verse broodjes en brood.
 • Dorpswinkeltje en goed restaurant op loopafstand
 • de dieren helpen verzorgen (konijnen/lammetjes/schapen/kippen/poezen/honden)
 • Kyra, de campinghond meenemen op een van je wandelingen.
 • Grote gezamenlijke kampvuurplaats, ideaal om contacten te leggen, pannekoeken te bakken, vlees te braden, worsten en brood op stok te bakken of gulaš te maken (diverse speciale pannen met driepoot hiervoor tegen kleine vergoeding te leen, worst-stokken te koop) Voetballen/voetvolley op het plein voor de camping.
 • Volleybalveld op gras, ook geschikt voor badminton.
 • Tafeltennis/sjoelen (sjoelbak te leen).
 • Trampolinespringen (2 stuks) en schommelen, grote kabelbaan, ook voor volwassenen :) 
 • Zwemmen in de ruime zwemvijver; kinderzwembadje te leen om bij je tent te zetten.
 • Met de stadsbus naar de Slowaakse kroeg in het volgende dorp, inclusief lekker kaas/worstplank.
 • Meehelpen met alle dagelijkse klusjes en werkzaamheden op de camping/boerderij. Zoals hout hakken, bermmaaien, fruit plukken en verwerken, campingmeubilair maken en repareren, verfwerk, onderhoud van bloemen en kruidentuin.thuis 10
 • Diverse klappers met informatie over alle bezienswaardigheden in de regio, en de rest van slowakije.
 • Kleine bibliotheek, gezelschapsspelletjes te leen.
 • Op het terras verkrijgbaar: koude biertjes, een goed Slowaaks wijntje, fris, ijsjes en huisgemaakte likeuren.
 • in de boomgaard genieten van de rust. In de hangmat onder de oude appelbomen, of aan een van de gezamenlijke tafels, hangstoelen bij de kerseboom.
 • Heerlijk relaxen, tot rust komen en genieten van het práchtige uitzicht. (één van onze specialiteiten...!)

We staan natuurlijk open voor suggesties/wensen van onze gasten. Heb je een leuk idee, laat  het ons weten, we zijn altijd in voor iets nieuws.