This website uses cookies to make sure that you experience this website the best possible way. By continuing to browse this website, we expect that you agree to that.

Dagje Uit

Bezienswaardigheden, wandelingen, activiteiten, traditionele feesten en (folklore)festivals.

Wandelen.

In onze omgeving zijn er vele, vele mogelijkheden voor prachtige wandelingen. Direct vanuit de camping zijn er diverse mooie wandelingen te maken, van een half uurtje tot een hele dag, met prachtige uitzichten en bijvoorbeeld een lekkere lunch als pauze in het volgende dorp. We hebben deze routes ook digitaal beschikbaar (als GPX), je kan deze downloaden op je eigen smartphone. We hebben ook een wandel-GPS te leen. Het nationale park Muranská Planina en de beroemde Lage Tatra zijn vlakbij, er zijn prachtige wandelingen te maken over de kam van de Chopok naar de Dumbier bijvoorbeeld, met geweldig uitzicht op heldere dagen. Ook de Hoge Tatra en het Slowaaks paradijs zijn voor een dagtrip goed te doen. En we hebben ons eigen mini-Slowaaks-paradijs in de vorm van een prachtige wandeling door de duivelskoof in het verderop gelegen plaatsje Zbojská (12 km).

dagje uit_1_2006_041

In het voor- en najaar is het heerlijk rustig op de camping, een ideale tijd voor natuurgenieters en rustzoekers. En het weer is veelal heerlijk! (landklimaat)

Mountainbiken.

Direct langs de camping loopt één van de vele duidelijk gemarkeerde, prachtige mountainbike-routes. Een kaart van de omgeving met in totaal 850 Km (!)  aan routes staat ter beschikking, deze is gemaakt door de plaatselijke cyklo-club. Deze routes zijn onderling combineerbaar en je kunt ze natuurlijk ook gebruiken om te wandelen, of in de winter als natuurlijke loipe! Er is ook een zeer goede website, mountainbiking.sk, waarop je je eigen route kan plannen, en deze daarna als GPX kan downloaden. Je kan hem dan fietsen met je eigen smartphone. 

Dorpsfeesten, ossekarwedstrijden en traditionele festivals.

Een foto impressie van de plaatselijk feesten, festivals en andere evenementen, waarvan we je zeker tijdig op de hoogte stellen tijdens je verblijf! De grote folkorefestivals zijn in het laatste weekend van juni en de eerste 2 weeends van juli.

 uit 1 uit 2 uit 3 uit 4

 uit 5uit 6uit 7uit 8

  uit 9uit 10 

uit 11uit 12Andere evenementen in de zomer: wedstrijden maaien-met-de-zeis,(wie het mooist en snelst zijn m2 schoon heeft, een écht dorpsevenement) trekker-trek, ossekarwedstrijden, dorpsfeesten, oude ambachten markt, rodeo, boeren paard-en-wagen wedstrijden (bijv. parcours afleggen met 2 boomstammen van 12 meter). We houden dit alles in de gaten voor je, zodat je niets van dit moois mist! We hangen alle actuele uitjes, evenals de weersvoorspelling, op het informatiebord.

 

Natuurbeleving.

Vele prachtige vlindersoorten in de omgeving, (doordat de weiden natuurlijk begraasd worden door schapen en er veelal natuurlijk wordt bemest) diverse beschermde/zeldzame vogelsoorten, zoals bijvoorbeeld de hop, die hier vlakbij de camping een nest heeft, en regelmatig op zeer korte afstand óp de camping te zien is.

dagje uit_2_4578

 

Akkerparelmoervlinder

                                                                           Staartblauwtje

dagje uit_3_4467

 

 

 

 

 

 

 

(foto's Wim Melis)

Wat is er verder nog mogelijk in de omgeving van de camping?

 • NIEUW! diverse digitale wandeltochten vanaf de camping voor op je telefoon of een GPS-apparaat.  Wandel-GPS te leen.
 • Speciale uitgebreide -DAGTRIPKLAPPER- met kant-en-klare uitjes en wandelingen, geheel voor je uitgewerkt! Je kiest er iets uit, neemt het uitgekozen informatieblad mee (waarop álles staat wat je moet weten) en je dagje uit is (voor je) gepland!! Lekker makkelijk....
 • Brezno met terrasjes, supermarkten en kleine winkeltjes, op 10 min. rijden. Dorpswinkeltje en goed restaurant op loopafstand, 2 fietsen te leen. Bushalte op 700 meter. Trein op 1,5 km.
 • Uitje met de stadsbus naar de Slowaakse kroeg in het volgende dorp, inclusief lekkere kaas/worstplank.
 • Dagje naar een privé-kuuroord, of een van de 2 (!) prachtige nieuwe wellnessfaciliteiten Bystra of Partizan in de omgeving. (5km/15km)
 • Prachtige wandeling door de duivelskloof van Rover Jakub Surovec in Zbojská, op 12 km
 • 18 Holes golfbaan midden in de natuur op 15 km
 • Wandeling naar het volgende dorp met onderweg een kruisweg en kapel
 • Boomtopklimmen, minigolf. (15 km) 2 Waterpretparken (60/65 km)
 • Massage-service door Matuš, wekelijks op de camping
 • Pedicure/voetreflexmassage/mondhygieniste/schoonheidsspecialiste. (7 km)
 • Rit met een historische stoomtrein, (smalspoor, oorspronkelijk voor boomstammenvervoer), tentoongestelde wagons en minitreinmuseum, mogelijke eindbestemming openlucht museum Skanzen met een leerwegwandeling door het bos. (12 km)
 • Nationaal park Muranska Planina met mooie wandelingen, en leerweg in de natuur op kaart (12 km)
 • Het prachtige wandelgebied Polana en de bekende Berg Hrb, die het middelpunt is van Slowakije 
 • Diverse wandelingen in de prachtige Lage Tatra (20 km)
 • Bezoek aan diverse grotten, kastelen, stadjes. Banská Bystrica met zijn mooie stadsplein en vele terrasjes. Te combineren met een bezoek aan de mooie houten kerk in Hronsek of Spania Dolina.
 • Dagje kanovaren of raften op de Hron.
 • Slovensky raj, het bekende Slowaaks paradijs. Geweldig mooie actieve wandelingen, vele routes mogelijk. (70 km) Mooi te combineren met de beroemde IJsgrot Dobsina ladova jaskyna

Ook staan wij altijd open voor initiatieven van onze gasten. Heb je een mooie dagtocht gemaakt, geef het aan ons door, dan kunnen de andere gasten daar ook van profiteren. Met behulp van onze gasten groeit elk jaar de "wat-kun-je-hier-doen" lijst!!  

Rondreis door Slowakije? Kijk dan eens op ons samenwerkingsverband met twee andere prachtig gelegen campings, ook met Nederlandse leiding. Op elke camping krijg je een speciaal boekje met de mooiste uitjes en wandelingen, zodat je alles te zien krijgt wat je niet zou moeten missen.... En voor hulp of noodgevallen kun je een van de campings natuurlijk altijd bellen. Erg fijn als je bijvoorbeeld voor het eerst in Slowakije op vakantie bent. Natuurlijk geldt deze hulp in nood ook als je je hele vakantie op het Boerenhof komt doorbrengen!  www.rondjeslowakije.nl